İstihkam Genel Konular

serdar - - Yorum yok 29 Ağustos 2014 Cuma
GENEL KONULAR

İhtiyacınız olan herşey kışlada mevcuttur.Dışarıdan herhangi bir askeri malzeme (elbise, bot, palaska, palaska, iç giyim...vs) almayınız.İhtiyacınız olan tüm malzemeler (Eşofman havlu..vs.dahil) kışla içersinde size verilecektir.

Kışla içerisinde saç traşı ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Çarşı izninizde tereddüt ettiğiniz hususlarda en yakın askeri inzibatlardan bilgi alınız.

Sivil dahi olsanız Asker olduğunuzu unutmayınız.Çarşi izinlerinizde 'Erbaş Ve Erlere Serbesttir' kartı levhası olan yerlerden faydalanınız.Yasak olan yerlere (Bar-ganzino-kumarhaneye) girilmeyecektir.İzinlerinizdo alkol, uyuşturucu madde almayınız.

Yanınızda getirdiğiniz paranızı herhangi bir bankaya veya arkadaşınıza vermeyin.Kışla içerisinde banka şubesi mevcuttur.Size kışla içerisindeki bankadan banka hesabı açılacaktır.Ayrıca kışla içerisinde bankamatik cihazı (ATM) ve Ptt şubesi mevcuttur.

Görevli personel tarafından size çevre, birlik, sorumluluk sahası ve kolaylık tesisleri tanıtılacaktır.
(Yerleşim krokisi için buraya tıklayın.)

Yemekhaneler her masada 4 kışı oturacak şekildele düzenlenmiş ve her masaya bütün personele tabak. bardak, çatal ve kaşık yetecek şekilde tertib alınmıştır.

İs. Eğt.A.K.Lığı yazışma adresi aşağıdaki gibidir is.Eğt.Alay K.lığı Pttsi 35321 Narlıdere-İzmir Tlf. 0 232 238 38 38 Ve 0 232 232 38 39 'dur .

Ziyaret gün ve saatleri: Hatta içi 13 00 - 14:30 Cumartesi/Pazar/Tatil Günlerinde. 09:00 - 17:00

Yanınızda fotoğraf makinası, radyo, teyp, cep telefonu çağrı cihazı vb. getirmeyiniz.Getirmiş olduğunuz var ise Komtanlarınızatutanak karşılığında teslim ediniz.Teslim ettiğiniz malzemeler dağıtım olduğunuz gün sizlere tekrar iade edilecektir.

Kışla içerisinde, koğuşlar gölgesinde ve yemekhaneler bölgesinde ankasörlü telefon mevcuttur.Aile , eş, dos, arkadaş yakınlarınızla veya görüşmek istediğiniz kişilerle  bu hattı kullanınız.
Askerlik şubesinden verilen evraklarınızı yanınızda bulundurunuz.
Mesai çizelgesi için tıklayın.

Kışla içerisinde tek başınıza dolaşmayınız.Can dostunuz ile dolaşınız.Her türlü sorununuzu can dostunuz ile komtanınıza, gerekiyorsa tabur komtanınız ve alay komtanınız ile paylaşınız.Sorunlarınızı tek başınıza çözmeye çalışmayınız.

Hastalığınızda revire sevk için her akşam isminizi revir sorumlusuna yazdırararak her sabah bölüm Astsubayı nezaretinde revire çıkacaksınız.Revirden izmir askeri hastanesine sevk aldığınızdahermesai günü mehmetçik kantini önünden 08:30'dahastaneye topluca götürüp getiriliceksiniz.Revir hastanede sonuçlarınızıdönüşte bölük Astsubayınıza teslim ediniz.İstirahatli olanlar istirahatini nerede ve nasıl geçireceğini bizzat bölük komtanına sorarak istirahat edeceklerdir.İstirahatli dahi olsanız kışla içerisinde eşofmanla dolaşmayınız.

Hastane hava deyişimi ve izinden döndüğünüzde nöbetçi Subay Astsubay nezaretinde derhal üzerinizi deyiştiriniz.Daha sonra yemekhaneler ve istirahat bölgelerine gidiniz.Kışla içerisinde açık alandakepsiz ve palaskasız dolaşmayınız.

2 numaralı nizamiyeyeziyaret için veya Ptt vb. durumlar için gitmeniz gerektiğinde bölük Astsubaynızdan Ptt, ziyaretçi vb. gibi ilgili kartı alarak.GidinizMünferit olarak gitmeyiniz.5'li 10'lu 15'li gruplar halinde gidip geliniz.Size gösteilen kantinden alışveriş yapınız.Pahalı olarak satın aldığınızı düşündüğünüz malzeme var ise en yakın komtanınıza zaman kaybetmeden haber veriniz.

Sorumluluk bölgenizi etrk etmeyiniz.Kışla sınırları içerisinde bulunan ormanlık bölgede yabani hayvan domuz, kurt, çakal, vakşi köpek...vb. bulunduğundan ormanlık bölgeye girmeyiniz.Kene ısırmalarına karşı ağaçlık ve otlu bölgelerde yatmayınız.Ysak meadde ve cihaz, alkol ve benzeri teklif edenleri en yakın komtanınıza zaman geçirmeden bildiriniz.

Size gösterilen sorumluluk alanınızı terk etmeyiniz.Çöplerinizi bunlar için ayrılmış olan çöp kutularına atınız.Yatak takımları 2 haftada bir planlanan günde deyiştirilmektedir.Ayrıca hergün sabah:05:00-06:60 saatlari arasında ihtiyat banyosu yapılabilmektedir.
Yukarıdaki hususların dışında herhangi bir proglemle karşılaştığınızda çekinmeden sıralı komtanlarınıza sorup öğreniniz.

istihkam ziyaret saatleri,istihkam telefon numarası,istihkam adresi,istihkam ptt'si,askere giderken neler götürecem,askerde neler yasak,askerlik genel bilgiler

Yorumlar(0)

site ekle